ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії кажуть, що з такими показниками захворюваності послаблювати карантин поки не варто

Соломія Головіна

|

У Львівській області та Львові у п’ятницю, 29 травня, прийматимуть рішення щодо послаблення карантину, зокрема, чи відкриватимуть дитсадки та спортзали, чи відновлюватимуть рух громадського транспорту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як зазначив заступник мера Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, нині під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС вирішать, чи пом’якшувати карантин на Львівщині, опісля аналогічне рішення прийматиме й міська комісія.

«Сьогодні мають бути засідання міської та обласної комісій, на яких буде прийнято рішення про послаблення чи не послаблення, на основі статистики за останні 7 днів. На жаль, за останні кілька днів фіксуємо зростання: учора було 70, сьогодні – 50. До слова, зараз прийнято рішення про те, що рішення про послаблення першочергово приймається на рівні обласної комісії, де аналізуватимуть статистику за формулою. Один із елементів – це загальна кількість підтверджених випадків за тиждень, і вона має бути меншою, аніж 12 на 100 тисяч мешканців», – сказав посадовець.

Своєю чергою очільниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна переконана, що із такими показниками захворюваності послаблювати карантин наразі не варто:

«На мою думку, із такими показниками послаблювати карантин наразі не варто. Але сьогодні буде засідання обласної комісії ТЕБ і НС, після того прийматимемо рішення і в місті. Йдеться в першу чергу про громадський транспорт та відкриття садочків».

Як повідомляв Львівський портал, в Україні з 22 травня до 22 червня діятиме адаптивний карантин. Зокрема, місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності. Детальніше про те, як в Україні збираються послаблювати карантинні обмеження, читайте тут.

З огляду на епідемічну ситуацію на Львівщині карантин вирішили не пом’якшувати до 29 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *