ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацювали п’ять пунктів пропуску. Перелік

Вероніка Рой

|

Опівночі у п’ятницю, 29 травня, поновили свою роботу 66 пунктів пропуску на державному кордоні з українського боку. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордослужбі.

 

Державна прикордонна служба України поінформувала про відновлення роботи пунктів пропуску з українського боку суміжні країни, зокрема країни ЄС та Республіку Молдова. Пункти пропуску на ділянках державного кордону з Білоруссю та РФ будуть ще закриті.

Як інформує РБК «Україна, на Львівщині відновлять роботи пункти пропуску «Смільниця», «Шегині», «Краковець», «Рава-Руська», «Грушів».

Нагадаємо, у ніч на 16 травня у пункті пропуску «Шегинях», що на Львівщині, відновив роботу піший перехід.

Як повідомляв Львівський портал, 6 травня Кабмін ухвалив рішення про відновлення роботи пункту пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська», який тимчасово закритий у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Нагадаємо, з 28 березня Україна повністю закрила авіасполучення та перетин кордону поїздами, але українці зможуть перетнути кордон на власному авто чи пішки.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на ПП «Гребенне–Рава-Руська» шахраї організували платний перетин кордону. Аби перетнути 200 метрів українського кордону з українців вимагали 50 злотих. В той час, коли з польської сторони можна було перетнути кордон пішки.

Також на ПП «Краківець» організовували автобуси і просили 50 злотих за 300 метрів кордону. Інформація про платні перевезення через державний кордон у пункті пропуску «Краківець» на Львівщині нещодавно викликала хвилю обурення у соцмережах. Однак і прикордонники, і Львівська ОДА розводять руками, мовляв, вони не мають стосунку до цього «бізнесу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *