ОСТАННІ НОВИНИ

Димінський більше не є власником львівських «Карпат»

Наталя Дуляба

|

Бізнесмен Петро Димінський більше не є власником ФК «Карпати». Його частку викупив колишній віцепрезидент клубу Олег Смалійчук. Про це пише Sport Arena.

 

Тепер Олег Смалійчук значиться кінцевим бенефіціаром однієї з компаній-засновників юридичної особи ФК «Карпати», яка володіє 50% клубу, а Петро Димінський більше не має стосунку до клубу.

Інші 50% клубу, як і раніше, належать другій компанії з Британських Віргінських Островів, кінцевий бенефіціар якої невідомий. За неофіційною інформацією видання, ним є Ігор Коломойський.

Інформація про те, що Петро Димінський більше не є власником «Карпат», з’явилась і на офіційному сайті клубу.

«Вступаючи у новий етап, «Карпати» від усього серця дякують Почесному президенту Петру Петровичу Димінському, завдяки кому радували, не залишали байдужими, а головне – жили впродовж останніх, без малого, 20 років. Мабуть, зараз навіть важко підрахувати обсяг інвестованих коштів за цей тривалий час. Та головне – «Карпатам» є що згадати і чим пишатися», – кажуть у клубі.

Нагадаємо, що Олег Смалійчук також претендує на пост президента УПЛ. Раніше вибори планувалися на 7 і 27 квітня, але обидва рази їх переносили.

Зараз «Карпати» знаходяться на останньому місці турнірної таблиці футбольного чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. В їхньому активі – 14 очок після 23 зіграних турів.

Як писав Львівський портал, нещодавно Львівська міська рада погодилась взяти ФК «Карпати» у комунальну власність. Після того, як це офіційно станеться, клуб матиме назву Народна команда «Карпати», а всі корпоративні права на неї належатимуть мерії.

Щодо самого Петра Димінського, то ще у 2017 році він потрапив у скандал із смертельною ДТП. 18 серпня 2017 року на трасі Львів – Краковець поблизу села Ямельня Яворівського району водій автомобіля Mercedes-Benz S65 зіткнувся з автомобілем Opel Astra, внаслідок чого загинула водійка Opel, 31-річна жителька Яворівщини Наталія Тріла.

Відповідальність за ДТП взяв на себе охоронець Димінського, однак 12 грудня в ГПУ заявили, що закрили провадження щодо нього «у зв’язку з відсутністю складу злочину».

Родичі загиблої заявляли, що за кермом був сам бізнесмен. Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стверджував, що за результатами ДНК охоронець Петра Димінського не був за кермом на момент аварії.

За даними силовиків, у серпні 2017-го Димінський покинув територію України. Його оголосили в розшук, перед цим суд надав дозвіл на його затримання.

У березні 2018 року Печерський районний суд Києва обрав Димінському заочний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У січні цього року справу щодо смертельної ДТП передали до суду. Про рішення суду наразі нічого не відомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *