ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні 93% людей інфікувалися коронавірусом на території держави

Вероніка Рой

|

В Україні 93% людей із COVID-19 зі встановленим шляхом передачі інфікувалися на території нашої держави. Інші 7% перебували за кордоном в межах 14 днів до появи симптомів. Про це інформує пресслужба Центру громадського здоров’я України.

 

У ЦГЗ нагадують, що новий коронавірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами.

«Тобто через дрібні краплинки, які виділяються з дихальних шляхів хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метра від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч», – йдеться у повідомленні.

Станом на 23 квітня в Україні 55% підтверджених випадків COVID-19 становлять люди у віковій групі до 50 років.

Наразі немає вакцини та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – дотримуватися фізичної дистанції і щоденної гігієни. А саме:

  • безконтактне привітання: вітайтеся без потиску рук;
  • гігієна рук: якомога частіше мийте руки з милом протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або обробляйте їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%;
  • дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю: кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає — у згин ліктя;
  • дотримання дистанції: не менше півтора метри від інших людей;
  • самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів: потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед них є люди похилого віку.

Львівський портал повідомляв, станом на 23 квітня коронавірус в Україні лабораторно підтвердили у 7 170 людей. Із них 187 осіб померло, ще 504 українці встигли одужати.

Нагадаємо, на Львівщині станом на ранок 23 квітня у 282 пацієнтів підтвердили діагноз «коронавірус», з них 12 осіб померли. Натомість 32 пацієнтів вже встигли одужати.

Додамо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *