ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці Держспоживслужби, яких спіймали на хабарях, можуть вийти з СІЗО під заставу

Наталя Дуляба

|

Чотирьом посадовцям Держспоживслужби Львівщини, яких викрили на хабарництві, Галицький районний суд м. Львова помістив під варту із можливістю внесення застави розміром від 84 000 до 126 000 грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

 

За версією слідства, три службовці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Львівській області на чолі із керівницею фітосанітарної лабораторії організували «бізнес» на видачі підприємцям документації, необхідної для ввезення продуктів харчування з-за кордону.

Правоохоронці встановили, що вказані особи отримували хабарі за видачу фітосанітарних сертифікатів при імпорті товарів, зокрема у зоні митного поста «Городок» Галицької митниці ДМС України.

При цьому за свої «послуги із пришвидшення процедури» фігуранти визначили «тариф» –1000 гривень з кожної вантажівки, що транспортує товари, які зазвичай швидко псуються.

У середу, 22 квітня, посадовців затримали «на гарячому» під час отримання чергового траншу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368  ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, 3-річне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Тепер Галицький районний суд м. Львова відсторонив чиновників від займаних посад та обрав усім міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави розміром понад 84 000 грн, 105 000 грн та 126 000 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *