ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий вважає, що у Львові всі дотримуються карантину

Вероніка Рой

|

Мер Львова Андрій Садовий переконаний, що у місті мешканці дотримуються карантину. Про це він заявив в ефірі політичної програми «Свобода слова» Савіка Шустера, передає Львівський портал.

 

За його словами, на Великдень у храмах Львова перебуватимуть лише священники.

«Львів’яни розуміють важливість здоров’я, щоб не заразити інших… Ми мали декілька зустрічей з усіма єпископами різних конфесій: спільно дійшли до твердої позиції, що у храмах будуть тільки священники. Богослужіння проводитимуть онлайн і паски можна посвячувати вдома. Це дуже не просто, але я вірю, що ми повинні з честю пройти це випробування», – сказав Садовий.

На Львівщині діагноз «коронавірус» лабораторно підтвердили вже у 221 людини. Найбільше хворих є у Львові – 163 особи. Коронавірусна інфекція забрала життя 8 жителів Львівської області. Останньою жертвою COVID-19 став 66-річний військовий із Яворівського району.

Побороти коронавірус вдалося вже 11 жителям області.

Нагадаємо, що 87% опитаних мешканців Львова заявили, що цьогоріч не підуть на Великдень до церкви, а дивитимуться богослужіння онлайн і самостійно освятять пасхальні страви. Однак більше 8% жителів все одно збираються навідатись до храму на Пасху, незважаючи на епідемію коронавірусу.

Через карантин і ПЦУ, і УГКЦ закликали українців на Великдень залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляції святкових богослужінь. Щодо освячення пасок та інших продуктів, то віряни можуть робити це власноруч за допомогою свяченої води. Однак якщо хтось захоче прийти до церкви, то потрапити всередину він не зможе, натомість доведеться стояти на вулиці і при цьому дотримуватись відстані 2 м одне від одного. За цим, а також за тим, аби біля храмів не було масового скупчення людей, стежитиме поліція.

На Львівщині на Великдень збільшать кількість нарядів поліцейських, які стежитимуть за дотриманням карантину.

Всі деталі щодо того, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Із розкладом онлайн-трансляцій Великодніх богослужінь із храмів Львова можна ознайомитися за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *