ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарів хочуть регулярно тестувати на COVID-19

Ольга Денисяка

|

Медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19, планують регулярно тестувати на наявність коронавірусу. Про це на брифінгу 17 квітня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає hromadske.

 

Міністр зазначив, що алгоритм тестування медичних працівників не відрізняється від тестування інших громадян.

Втім, через збільшення кількості інфікованих медпрацівників у МОЗ розглядають можливість тестувати лікарів, які працюють з COVID-19, один раз на 5 днів.

«При появі відповідних симптомів захворювання на коронавірус – температура і сухий кашель та решта, медичному працівнику робиться тест на корона вірус», – пояснив очільник міністерства.

Загалом 879 медичних працівників інфікувались коронавірусом. Лише за останню добу на СOVID-19 захворів 91 медик, дванадцятьох із них госпіталізували.

Як повідомляв Львівський портал, станом на 15 квітня у області коронавірусом заразилися близько 15 медиків.

Нагадаємо, 4 квітня 20 українських медиків вирушили в Італію для допомоги у боротьбі з пандемією корнавірусу. У складі делегації МОЗ вирушили і троє львівських лікарів.

Як відомо, у Львівській області станом на ранок 16 квітня підтверджено 203 випадки інфікування коронавірусом, з них 11 –  летальні. Шестеро людей одужали.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *