ОСТАННІ НОВИНИ

«Створіть храм у себе вдома». Мешканців Львівщини закликають святкувати Великдень онлайн

Соломія Головіна

|

Влада Львівщини спільно з духівництвом, лікарями, правоохоронцями закликає мешканців області дотримуватися карантину та залишатися вдома у період Великодніх свят. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

«Попереду велике свято для кожного українця – Великдень! Створіть храм у себе вдома, помоліться до Бога в серці, розділіть Великодній сніданок з рідними, послухайте богослужіння онлайн та подбайте про здоров`я близьких. Життя – найбільша цінність і зараз, як ніколи, важливо його зберегти. Залишайтеся вдома!», – наголошує очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

Зазначимо, що також учора Рада Церков Львова закликала вірних брати участь у богослужіннях у домашніх умовах – через онлайн-трансляцію. Окрім того, надала рекомендації священнослужителям та мирянам щодо святкування Вербної (Квітної) неділі та Великодня.

Як відомо, цьогоріч на Великодні свята українці закликають залишатися вдома, аби уникнути розповсюдження коронавірусу. Детальніше про те, як відзначатимуть найбільше християнське свято, читайте у матеріалі Львівського порталу «Великодні свята під час карантину. Як українцям пропонують святкувати Вербну неділю та Пасху?».

Нагадаємо, у 96 пацієнтів на Львівщині підтвердили коронавірус, з них 4 особи померли. Четверту смерть від укладень вірусу підтвердили у чоловіка, який кілька днів тому помер у Львівській обласній інфекційній лікарні. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус. У лікарню хворий поступив з підозрою на коронавірус. В пацієнта – була пневмонія. Також в області вже 5 людей одужали від COVID-19.

Варто зауважити, що у Червонограді коронавірус виявили в священника. Усіх вірян, які мали з ним контакт, тепер просять самоізолюватися.

У Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *