ОСТАННІ НОВИНИ

По допомогу через безробіття в Україні вже звернулися 364 тисяч осіб

Андрій Котенський

|

Кількість осіб, які офіційно зареєструвалися у системі зайнятості в Україні станом на 7 квітня складає 364 тисячі осіб – це на 13% більше, ніж на аналогічну дату у 2019 році. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час брифінгу 8 квітня, передає Громадське.

 

«Якщо брати порівняльний період з минулим роком, то зростання кількості безробітних (які звернулися до центру зайнятості — ред.) склало на 13%. Але ми очікуємо на ще більше зростання їхньої кількості», — повідомив Петрашко.

Він зазначив, що наразі в уряді працюють над тим, аби спростити процедуру офіційної реєстрації безробітних та планують оперативно виплачувати таким безробітним державну допомогу.

Нагадаємо, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *