ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія вріже 173-тисячні зарплати і скерує бюджетні кошти медикам

Андрій Котенський

|

Медичні працівники, які працюють і будуть працювати з тими людьми, які мають підозру на коронавірус, отримуватимуть щомісяця доплату по 10 тис грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської мерії.

 

«Сьогодні я підпишу одне дуже важливе розпорядження: всі лікарі, медсестри, санітари, які працюють і будуть працювати з тими людьми, які мають підозру на коронавірус, вони будуть мати в місяць доплату по 10 тисяч гривень. Це є дуже важливо, тому що вони щодня ризикують», – повідомив Андрій Садовий.

Гроші на доплату медикам підуть із бюджету. Для цього місто врешті обмежить премії працівникам мерії і скерує їх на доплату медикам.

«Само собою, що ми ці кошти заберемо від тих наших працівників у місті, які зараз працюють віддалено, тобто ми не будемо нараховувати премій, за винятком тих людей, які працюють і забезпечують життєдіяльність міста, роботу штабу», – повідомив Андрій Садовий.

Окрім цього надбавку пообіцяли й комунальникам.

Раніше стало відомо, що заступнику міського голови Львова Любомиру Зубачу нарахували 173 тис. грн зарплати, якої майже 100 тис. грн становила матеріальна допомога.

17 березня Верховна Рада прийняла закон щодо запобігання розповсюдження коронавірусу в Україні. Він, зокрема, передбачає доплату медпрацівникам розміром 200% від їхньої зарплати на час боротьби із COVID-19.

Львівська ОДА обіцяла до 22 березня перерахувати 20 млн грн надбавок лікарям чотирьох медустанов, які працюють із пацієнтами із підозрою на коронарус, однак на рахунки медиків направили трохи більше 9 млн грн.

Нагадуємо, що у Львові працює безкоштовна Гаряча лінія «Стоп коронавірус»0 800 208 868. За словами ініціатора створення Гарячої лінії Ігора Васюника, консультації львів’янам надають медики щодо захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *