ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили ще одну амбулаторію первинної меддопомоги

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 19 лютого, у селі Веричани, що у Стрийському районі, відкрили нову амбулаторію сімейної медицини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Амбулаторія обслуговуватиме понад 5-ти тисяч мешканців з 7-ми сіл: с.Верчани, с.Підгірці, с. Комарів, с.Піщани, с. Ходовичі, с.Стриганці, с.Сихів.

«Цей медичний заклад коштував понад шість мільйонів гривень. Ці кошти – субвенція з державного бюджету місцевому бюджету у поєднанні зі співфінансування з місцевого бюджету», – наголошує заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Амбулаторію оснащено медичним обладнанням, а її площа складає 207 м2. Її очолила молода лікарка Наталя Галамай.

«Я – сімейний лікар. У нас ще буде терапевт, педіатр, кабінет щеплення і здоров’я. Разом 5-6 осіб. Це – і молоді фахівці, і медики зі стажем. Тут, на місці, у нас можна буде також «зробити» загальні аналізи, поміряти рівень цукру в крові. І машина, і нова амбулаторія розв’язують нам руки. Люди зможуть підписати декларації у нас, а не їздити до лікарів в райцентр. Це для них дуже важливо», – зазначила медик.

 

Раніше в Львівській ОДА обіцяли відкрити всі 43 сільські амбулаторії у третьому кварталі 2019 року, однак цього так і не відбулося.

В області придбали 43 автомобілі для сільських амбулаторій.

Нагадаємо, Львівська облдержадміністрація розриває угоди з підрядниками, які будують 10 медамбулаторій в області. Головною причиною є те, що виконавці критично відстають від графіку виконання робіт та працюють безвідповідально.

Також «Центр громадського моніторингу та досліджень» наголошував, що майже дві третини угод на будівництво амбулаторій сімейної медицини були укладені з порушеннями.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *