ОСТАННІ НОВИНИ

Диригент Володимир Сивохіп отримав відзнаку «Золотий Герб міста Львова»

Наталія Підгірна

|

Український музикознавець, хоровий диригент, педагог, генеральний директор Львівської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп отримав відзнаку «Золотий Герб міста Львова». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Філармонії.

 

Як відомо, 7 лютого у Львівській національній філармонії відбувся концерт «JaZZ & LoVE & FiRE». Подія відбувалась за участі Остапа Поповича, Академічного симфонічного оркестру філармонії та диригента Володимира Сивохіпа.

Однією з приємних несподіванок для гостей стало те, що концерт вів сам Володимир Сивохіп: він розповідав про гастрольні поїздки оркестру, власне життя та ділився історією кожного твору програми. Ця подія стала знаковою, адже Володимир Сивохіп у січні відсвяткував свій ювілей, а цей концерт став першим у цьому році для нього на рідній сцені.

Концерт поєднав у собі композиції американського композитора Джорджа Гершвіна, а саме: «Кубинська увертюра», «Американець у Парижі», «Рапсодія у стилі блюз» та мексиканського митця Артуро Маркеса («Конга нового вогню», «Данзон №2»). По – новому зазвучала «Рапсодія у стилі блюз» Джорджа Гершвіна, адже виконана вона була у транскрипції для труби та оркестру. Солював її Остап Попович.

Ще однією не менш приємною несподіванкою стало виконання уривку із фільму «Новий кінотеатр «Парадізо» (1988 року), режисером якого був Енніо Морріконе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *