ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» розпочав рік зі зростання пасажиропотоку майже на третину

Андрій Котенський

|

Приріст пасажиропотоку міжнародного аеропорту «Львів» у січні склав 28,6%. Про це львівському порталу повідомили у пресслужбі львівського летовища.

 

«У січні 2020 року авіаперевезеннями скористалися 163,4 тисяч пасажирів, що на 28,6% більше, ніж у січні минулого року (127,1 тис. пасажирів) – йдеться у повідомленні.

Водночас кількість здійснених рейсів становить 1 347, що всього на 6% більше, ніж аналогічного періоду минулого року (1 271).

Як відомо під час Інвестиційного форуму у Маріуполі міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про можливість передачі у концесію Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.

Депутати Львівської міської ради стурбовані можливою передачею в концесію Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Такий намір вони порівнюють із державною зрадою, адже підозрюють, що за новим розпорядником може стояти «прямий вплив Росії».

Водночас у Мінінфраструктури не планують передавати аеропорт «Львів» в концесію місту. Криклій також повідомив, що концесію планують передати аеропорти Херсона, Запоріжжя і Чернівців.

Нагадаємо, аеропорт «Львів» показує рекордні показники прирісту фінансово-економічних показників. У 2019 році пасажиропотік летовища зріс майже на 40%.

Також Львівський аеропорт нещодавно потрапив у ТОП-10 держпідприємств України. Як відомо 90% доходів летовища забирає держава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *