ОСТАННІ НОВИНИ

Справи підпільних гральних закладів: «чорним бізнесменам» на Львівщині вже оголошують підозри

Соломія Головіна

|

Прокуратура Львівщини оголошує про підозри учасникам двох злочинних груп, які налагодили підпільний гральний бізнес: одну очолював львів’янин, іншу – трускавчанин. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

 

Так, 11 жителів Львова та області утворили злочинну організацію, яку очолив 38-річний львів’янин. Учасники забезпечили функціонування у Львові та Стрию гральних залів, які обладнали комп’ютерними симуляторами та електронним віртуальним казино. Щоденна діяльність цих закладів фіксувалась правоохоронцями упродовж півроку.

Інша злочинна група складалась з 9 жителів Дрогобицького району на чолі з 27-річним трускавчанином. Вони організували підпільний гральний бізнес у Стебнику та Трускавці. Робота таких закладів зафіксована впродовж року. Зупинили свою діяльність «чорні бізнесмени» лише після третього обшуку і вилучення грального обладнання.

«Злочинні групи здійснювали заборонену господарську діяльність та отримували шалені надприбутки», – зазначила Ірина Діденко.

Наразі за оперативного супроводу УСР та слідства поліції зібрано достатньо доказів для повідомлення всім учасникам груп про підозру. Триває процедура вручення підозр та обрання мір запобіжного заходу.

Фігурантам інкримінують ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом) та ч.1 ст.255 КК України (створення злочинної організації). Максимальний термін покарання становить до 12 років позбавлення волі.

Як відомо, 20 грудня уряд виключив можливість функціонування грального бізнесу під виглядом державних лотерей.

Так, лише за один день на Львівщині поліцейські припинили незаконну діяльність 268 гральних закладів.

Також  генпрокурор України Руслан Рябошапка вважає, що правохоронні органи, які мають перешкоджати гральному бізнесу, наразі «кришують» цей напрям.

Згодом у МВС запевнили, що нині  в країні не залишилось жодного грального закладу, який би працював.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *