ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський психоневрологічний диспансер стане некомерційним підприємством

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 24 грудня, під час сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили рішення про перетворення Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру у некомерційне комунальне підприємство. За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

 

«Винести це питання на розгляд сесії було рішенням постійної профільної комісії. Члени комісії одноголосно зійшлися на тому, щоб дати можливість перетворитися в НКП та почати співпрацю із Національною службою здоров’я України. Навантаження на обласний бюджет за попередніми розрахунками буде тільки зростати, ми маємо дати шанс кожній медичній установі укласти угоду з НЗСУ», – наголосив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Як повідомив .в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, для ефективного переходу закладів охорони здоров’я на фінансування з НСЗУ, потрібно заклади перевести в некомерційні підприємства.

«Львівська облдержадміністрація ініціювала так перетворення, щоб дати можливість цим закладам ввійти в реформу», – додав він.

Разом із тим, обласні обранці не підтримали ідею перетворення у некомерційне підприємство дитячого психоневрологічного диспансера.

Як повідомляв Львівський портал, обласний психоневрологічний диспансер хотіли реорганізувати, приєднавши до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Медики неодноразово протестували під Львівською облрадою, оскільки також переконані, що реорганізацію зініціювали через інтерес до приміщень диспансеру, який знаходиться на вул. Коциловського, 30 у Львові.

Детальніше про те, що чекає на обласний психоневрологічний диспансер, читайте у матеіралі Львівського порталу «Побічний ефект».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *