ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія продала під забудову дві земельні ділянки на Левандівці

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада продала на аукціоні дві земельні ділянки на вул. Роксоляни, що на Левандівці. В ході торгів вартість кожної зросла майже вдвічі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Так, перша земельна ділянка розташована на вул. Роксоляни, 2-1. Її площа становить 0,0547 га). Стартова ціна землі складала 471 392 грн, а натомість продали її за 754 220 грн.

Друга ділянка, вул. Роксоляни, 3-2, має площу 0,0392 га. Її стартова ціна становила 338 235 грн, а в ході торгів вона зросла до 608 811 грн.

Зазначимо, що обидві земельні ділянки належать до категорії земель житлової та громадської забудови. Як зауважив заступник начальника управління земельних ресурсів Олег Павлишин, вони призначені під індивідуальну житлову забудову.

«Хочу зазначити, що за всім торгами, які відбувались цьогоріч у Львові, продано більше 20 га земельних ділянок для виробничих цілей та лише 2 га під житлову забудову. Тобто зараз у місті великий акцент на промислові території. Загалом надходження коштів від земельних торгів, враховуючи сьогоднішні, становитиме 120 млн грн», – розповів Олег Павлишин.

Нагадаємо, на початку листопада мерія вже встигла продати дві земельні ділянки на вул. Роксоляни. На аукціоні їх викупили майже за 22 мільйони гривень. Хто саме придбав землі, у міській раді не називали, однак повідомляли, що їх теж купили для будівництва житла.

А наприкінці листопада сесія Львівської міськради дозволила виставити на аукціон ще одну земельну ділянку на вул. Роксоляни площею більше 1 га. Її стартова ціна становитиме 13,5 млн грн. Ділянку продадуть для будівництва багатоквартирних житлових будинків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *