ОСТАННІ НОВИНИ

Суд арештував ще двох підозрюваних у вбивстві журналіста Шеремета

Наталя Дуляба

|

Печерський райсуд обрав запобіжні заходи у вгляді арешту двом підозрюваним у справі журналіста павла Шеремета – волонтерці і дитячому хірургу в «Охматдиті» Юлії Кузьменко й АТОвцю Андрію Антоненку. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

Суддя Сергій Вовк призначив Юлії Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Адвокат підозрюваної Владислав Добош заявив, що обов’язково подаватимуть апеляцію.

Також правозахисник повідомив, що взяти на поруки Кузьменко висловили бажання 10 людей: лікарі та воєнні медики, депутат Київради (фракція «Свобода») Володимир Назаренко, нардеп IX скликання «Євросолідарності» Роман Величкович, а також нардепки VIII скликання Наталя Веселова та Оксана Корчинська.

Добош аналізував кожне речення підозри та назвав докази слідства нікчемними. Він зазначив, що в експертизі, наданій слідством, не фігурує прізвище Кузьменко, а згадуються лише «Особа 1» і «Особа 2», причому вказано, що портретна схожість між ними не доведена.

Сама Юлія Кузьменко в суді просила дати слово тим, хто хоче взяти її на поруки. Вона просила, щоб усі відеокамери з лікарні зберегли записи.

Також жінка наполягала, щоб їй провели «усі можливі дослідження, які можуть допомогти слідству: антропометричні дослідження, ДНК,поліграф». Кузьменко хоче, щоб все це проводили у присутності преси, громадськості і підсумувала, що їй боятися нічого.

АТОвцю Андрію Антоненку Печерський райсуд також визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, теж до 8 лютого.

Своєю чергою захист просив не арештовувати Антоненка. Адвокати вважали, що суд взагалі має не застосовувати запобіжний захід і просили про будь-який м’якший варіант, ніж арешт.

На початку засідання прокурор долучив до матеріалів справи документи про вилучення у будинку Антоненка деталей вибухівки.

Захист також надав суду відзнаки АТОвця та характеристики на нього. Зокрема, про готовність взяти Антоненка на поруки заявили музикант Сашко Положинський, депутатка Яна Зінкевич.

«Є людина, знята на відео 2016 року, до якої намагаються мене причепити… Я з 13-го року ношу бороду цільну, вона або довша, або вона коротша, але вона суцільна. Людина на відео носить борідку форми “еспаньйолка”, із вибритими повністю щоками.

У мене є декілька особливостей, які мене відрізняють від багатьох людей. У мене плечі трошки покаті, трошки видовжена шия, що геть не збігається з людиною, яка виглядає там. Плюс ще один момент – вуха. Мої вуха зламані, бо я займаюсь боротьбою, а там людина з ціленькими вушками. І ще один момент, характерна риса – мої руки, вони вкриті татуюваннями. Якщо подивитись на людину на відео, то там геть цього немає», – коментував Антоненко.

Також він додав, що буде співпрацювати зі слідством.

Як повідомляв Львівський портал, 13 грудня суд також відправив під домашній арешт Яну Дугарь – військову медсестру, що була в зоні АТО. ЇЇ теж підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Загалом слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

Нагадаємо, відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував. Оперативно-слідча група, створена для розслідування вбивства Шеремета, досі продовжує збирати доказову базу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *