ОСТАННІ НОВИНИ

Держава віддала ПриватБанк Кабміну

Ольга Денисяка

|

Держава змінила номінального власника ПриватБанку. Раніше ним було Міністерство фінансів України, однак з 25 вересня 2019 року став Кабінет міністрів України. Відповідні відомості опубліковані на сайті Національного банку України, передає hromadske.

 

Зазначимо, що судові процеси щодо визнання «незаконності» націоналізації банку тривають між Ігорем Коломойським та підконтрольними йому компаніями, які були власниками акцій банку з одного боку та Міністерством фінансів України, яке було номінальним власником банку з іншого.

Передача 100% пакету акцій ПриватБанку з Мінфіну до Кабміну може бути спробою держави захиститися від негативних рішень судів щодо націоналізації ПриватБанку, повідомляє FinClub. Таким чином, у разі програшу держави у суді проти Коломойського, засідання якого відбудеться 19 грудня, суд може зобов’язати Мінфін повернути акції ПриватБанку, але установа не зможе цього зробити, адже втратить до них доступ.

Зазначимо, що 27 листопада правління Національного банку зробило офіційну заяву, у якій повідомило про тиск Ігоря Коломойського на діяльність установи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *