ОСТАННІ НОВИНИ

Через ожеледицю до травмпунктів потрапили пів тисячі львів’ян

Ольга Денисяка

|

Впродовж вихідних, 23 та 24 листопада, у травмпункти з травмами, отриманими на вулицях міста, звернулись 533 особи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зокрема, 23 листопада – звернулося 376 осіб, а 24 листопада – 157 осіб. Найбільше за медичною допомогою звернулось у травмпункт 5-ї міської клінічної лікарні – 210 осіб, у травмпункт 8-ї міської клінічної лікарні – 175 осіб, у травмпункт клінічної лікарні швидкої медичної допомоги – 148 осіб.

«У період, коли починається ожеледиця, завжди у перші дні суттєво зростає кількість травмованих. Це зумовлено тим, що люди ще не готові і не адаптовані до обережного пересування у таку погоду. Тому в суботу значно збільшилась кількість пацієнтів, які звернулися з вуличними травмами. Також інформуємо, що в суботу додатково були викликані на роботу травматологи та рентген-лаборанти», – зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Раніше Львівський портал повідомляв, як уникнути травм під час ожеледиці.

Головні правила безпеки при ожеледі:

  • Не поспішайте: що повільніше ви йдете, то меншим є ризик впасти і травмуватися.
  • Не тримайте руки в кишенях: це дуже допоможе при падінні.
  • Присядьте, якщо відчуваєте, що втрачаєте рівновагу: це допоможе втриматися на ногах, а у разі падіння – падати буде не так високо і не так боляче.
  • Тримайтеся осторонь будівель, щоби захистити себе від падіння буруль.
  • Сконцентруйтесь, коли переходите дорогу: гальмівний шлях при ожеледиці значно збільшується.
  • Не взувайтесь у чоботи на високих підборах: ідеальний варіант – зручне взуття з рельєфною підошвою.

Нагадаємо, що сильна ожеледиця ускладнила рух транспорту на дорогах Львівщини. Внаслідок чого авто злітали здороги, утворились затори та трапилось більше сотні ДТП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *