ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині браконьєрів будуть відслідковувати за допомогою дрона і тепловізора

Наталя Дуляба

|

 

Аби підвищити ефективність боротьби із браконьєрством на території Львівщини, порушників природоохоронного законодавства будуть шукати за допомогою дрона і тепловізора. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Екологи наголошують: сьогодні браконьєрство в Україні стало масовим явищем і в багатьох випадках залишається безкарним. Не винятком є й Львівщина, де існує близько 80 мисливських угідь. При цьому браконьєри в області стали дуже винахідливими.

«Останніми роками різко зросла не тільки кількість браконьєрів, а й їхня технічна озброєність: застосовуються прилади нічного бачення, тепловізори, супутниковий зв’язок, комп’ютери, електронні манки, скорострільні карабіни, автомати, потужні всюдиходи», – йдеться у повідомленні.

Відтак для більш ефективної боротьби із браконьєрством Держекоінспекції Львівщини закупили позашляховик «Рено Дастер», квадрокоптер із потужною відеокамерою та тепловізор. У планах – придбання ще й квадроцикла. Автомобіль і техніку купили за кошти обласного екологічного фонду.

«Технічне переоснащення Держекоінспекції суттєво збільшило можливість доступу до важкодоступних місць, зменшило витрати робочого часу на обстеження територій, де вчиняються протиправні дії, та дало можливість фіксувати порушення правил полювання та браконьєрства за допомогою фото- та відеозйомки з висоти», – кажуть екологи.

Нагадаємо, нещодавно на Мостищині спіймали браконьєрів, які встигли застрелити оленя. А у вересні у Бібрському лісгоспі попався чоловік, який незаконно вполював зайця-русака.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *