ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський анонсував «економічний прорив» в Україні

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський переконаний, що в Україні найближчим часом відбудеться економічний прорив, про що свідчать ключові профільні показники. Про це він сказав сьогодні, 29 жовтня, на інвестиційному форумі у Маріуполі, пише УП.

 

«Я впевнений, що ми зараз стоїмо на порозі економічного прориву. Ми всі впевнені, дуже в це віримо і все для цього робимо», – підкреслив президент.

За його словами, про реальність такого прориву свідчать ключові показники.

«У другому кварталі ми показали 4,6% зростання реального ВВП. Міжнародні організації істотно поліпшили свої прогнози щодо економічного зростання України в наступному році. Україна піднялася на 7 позицій в рейтингу Doing Business. Міжнародні агентства підвищили наш кредитний рейтинг і змінили прогноз на “стабільний” і “позитивний”», – перерахував Зеленський.

Водночас він додав, що Україна істотно покращила позиції щодо захисту міноритарних акціонерів і при отриманні дозволів на будівництво.

Також за словами Зеленського, зниження Нацбанком облікової ставки на 1% свідчить про уповільнення інфляції, і це сприятиме здешевленню кредитних коштів.

«Україна стає дійсно стабільним і передбачуваним ринком зі значними можливостями для розширення бізнесу», – переконаний президент.

Додамо, що на відкритті інвестиційного форуму у Маріуполі Володимир Зеленський порівняв Україну з компанією Apple, яка «починає свій шлях у гаражі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *