ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні офіційно стартував опалювальний сезон. Львівщина тепла ще не має

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок понеділка, 28 жовтня, у всіх регіонах України почався опалювальний сезон. Втім водночас житловий фонд восьми областей, серед яких – Львівщина, ще не отримує тепла. Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства розвитку громад і територій у Facebook, передає Львівський портал.

 

«Станом на 08:30 год. 28 жовтня опалювальний період розпочався у всіх регіонах України. За інформацією облдержадміністрацій, житловий фонд до опалення не підключений у 8 областях: Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій», – йдеться у повідомленні.

Згідно з картою, яку опублікувало міністерство, найкраща ситуація з підключенням житлового та соціального фондів до теплопостачання зараз є в Івано-Франківській області – 80% та 92% відповідно, слідом йде Вінницька область – майже 61% та 68%, трійку «теплих» областей замикає Харківщина – майже по 60% та Київ (42% житловий фонд та 95% – соціальний).

(Натисніть на зображення для збільшення)

Натомість показник Львівщини наразі майже на нулі. Згідно з офіційними даними, на території області жоден будинок наразі ще не отримує тепла, а підключення соціального фонду – на рівні 0,4%.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон на Львівщині розпочинається орієнтовно в середині жовтня. На початку жовтня тепло почали подавати у школи, садочки та лікарні, проте згодом цей процес призупинили через сильне потепління.

Опалення в житлових будинках Львова та області вмикають тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура становить +8°С. Коли саме у помешканнях львів’ян з’явиться тепло, комунальники наразі ще не кажуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *