ОСТАННІ НОВИНИ

Капітуляції не буде в жодному разі, – Зеленський

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки дводенного перебування в  Золотому Луганської області щодо можливості розведення військ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Провів дві доби у Золотому. Їздив на передову. Зустрічався з учителями та лікарями, які, попри складні умови, продовжують робити свою роботу. Говорили про побут на лінії розмежування, про соціальні потреби, а також про можливе розведення військ. Зрозумів одне – всі хочуть миру. Всі готові до розведення. Від місцевих дізнався, що на околиці у приватному будинку оселилася група озброєних людей. Мешканці Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними. Проте готовий і далі говорити та шукати порозуміння. Але самими лише розмовами війни не закінчити», – зазначив глава держави.

При цьому він наголосив, що потрібно шукати шляхи для завершення війни, але не будь-якою ціною, додавши, що капітуляції не буде в жодному разі.

«Мені важливо було почути українців, які чекають миру. Це для мене головне. Ми маємо шукати шляхи та працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною – наголошую на цьому. Капітуляції не буде в жодному разі. Це я кажу як Президент і Верховний Головнокомандувач. Впевнений, у нас все вийде і Україна знову буде єдиною», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вчора у мережу виклали відео словесної перепалки Володимира Зеленського з чоловіками у військовій формі під час його візиту в Золоте. Згодом штаб ООС поінформував, що ці люди перебувають у Золотому зі зброєю нелегально.

Раніше голова МЗС Вадим Пристайко заявив, що погоджене 1 жовтня у Мінську розведення сил у Золотому та Петрівському не почнеться без додержання режиму «тиші». Щоб процес розпочався, необхідно, аби режим припинення вогню зберігався упродовж семи днів, однак бойовики щоденно обстрілюють ділянки розведення.

Фото: Facebook/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *