ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні майже 200 російськомовних середніх шкіл

Вероніка Рой

|

Станом на 2018—2019 навчальний рік в Україні 194 російськомовні середні школи, серед яких 43 приватні. Міністерство освіти і науки з вересня 2020 року почне переводити всі ці школи на українську мову викладання. Про це йдеться в матеріалі видання theБабель.

 

Міністр Міносвіти Ганна Новосад підтвердила, що її команда продовжує реформу, яку передбачає ухвалений у 2017 році закон, і планує викорінити російськомовне викладання в школах. Перехід шкіл планують закінчити до 2023 року.

Найбільше шкіл із російською мовою викладання залишається в Харківській (66), Запорізькій (35), Одеській (34) і Дніпропетровській областях (31). У Києві зараз працюють чотири російськомовні школи.

Перехід повинен торкнутися як державних шкіл, так і приватних. Однак Верховна Рада невдовзі голосуватиме за законопроєкт «Про повну загальну середню освіту», який дозволить у приватних школах викладати будь-якою іншою мовою.

Додамо, що у Львові працює чотири російськомовні школи: №6, №17, №45 та №52.

Раніше міністр освіти Ганна Новосад заявила, що російськомовні школи перейдуть на навчання українською з вересня 2020 року. 49% українців вважають, що запланований перехід російськомовних шкіл на українську мову навчання – це правильне рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *