ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні на засідання парламенту прийде Зеленський. Націоналісти вже збираються під ВРУ

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 2 жовтня, на засідання Верховної Ради прийде президент України Володимир Зеленський. Про це пише УП з посиланням на власні джерела.

 

Станом на 9:00 год. ранку під стінами парламенту вже збираються націоналісти. Протест проти «формули Штайнмаєра» вони розпочали у столиці у вівторок ввечері, 1 жовтня. Мітингувальники вимагали не допустити капітуляції перед Росією та здачі українських інтересів.

Така ж акція відбулась і у Львові. Представники націоналістичних формувань та учасники російсько-української війни пікетували управління СБУ у Львівській області через погодження владою тексту так званої «формули Штайнмаєра».

Також ввечері 1 жовтня спільнота «Євромайдан Львів» повідомила про відновлення діяльності комітету майдану Львівщини.

Як повідомляв Львівський портал, у вівторок ввечері, 1 жовтня, президент Володимир Зеленський скликав терміновий брифінг для журналістів, де заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої «формули Штайнмаєра».

Глава держави запевняв, що «формула Штайнмаєра» не є «страшилкою», і пояснив, що вона передбачає проведення на окупованому Донбасі демократичних виборів за законодавством України. Також Зеленський додав, що жодних виборів «під дулом кулеметів не буде і не може бути».

Водночас додамо, що тексту «формули Штайнмаєра», яку Україна погодила, офіційно ще не оприлюднили.

Фото: TWITTER SERHII ANDRUSHKO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *