ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні стартував осінній призов на строкову службу

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні розпочинається осінній призов на строкову військову службу. Призовна кампанія триватиме аж до 31 грудня. Про це пише Уніан, передає Львівський портал.

 

Загалом в Україні планують призвати 15 200 громадян: у Збройні сили України – 9 000 осіб, Нацгвардію – 4 400, у Держприкордонслужбу – 1 000, у Державну спеціальну службу транспорту – 800 осіб.

Призовний вік в Україні встановлено на рівні 20-27 років. Строк служби становить 18 місяців, але для тих, хто має вищу освіту (ступінь магістра або спеціаліста), – 12 місяців.

Військовослужбовців строкової служби для виконання бойових завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил не залучають.

Після отримання повістки призовник має з’явитися до військового комісаріату. За невиконання військового обов’язку порушнику загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність. За перше порушення – виплата штрафу у розмірі від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 119 грн), за повторне порушення – від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 225 грн). Кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Львівський портал, під час цьогорічної весняної призовної кампанії від строкової служби на території Львівщини ухилились 13 500 людей.

Нещодавно 27-річному мешканцю Жидачева, який ухилявся від армії, суд дав умовний термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *