ОСТАННІ НОВИНИ

На Дорошенка хочуть збудувати готель

Наталя Дуляба

|

На вул. Дорошенка, 2, що відразу поруч із «Гранд Готелем», хочуть збудувати ще один 22-метровий готель із вбудованими торговими приміщеннями і конференц-залом. Питання про видачу відповідних містобудівних умов та обмежень у п’ятницю, 27 вересня, розглядатиме виконавчий комітет міської ради Львова. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Містобудівну документацію на проектування й зведення готелю на вул. Дорошенка, 2 хочуть отримати львів’янка Софія Максимець та мешканка Винників Леся Данчевська.

Як йдеться у проекті рішення виконкому, будівництво нового готелю мало б відбуватися на земельній ділянці площею 0,0995 га, цільове призначення якої – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Ділянка належить до земель житлового і громадської забудови, вид її використання – для будівництва торгового центру. Заплановано, що допустимий відсоток забудови земельної ділянки складе 97%.

Зазначимо, що цю земельну ділянку на вул. Дорошенка, 2 у квітні сесія Львівської міської ради віддала у власність ОСББ «Свободи 11». При цьому частина цієї ділянки, 0,0102 га, перебуває у межах червоних ліній, і на ній є обмеження права капітального будівництва та висадки дерев.

Зараз на цій ділянці розташовані МАФи та занедбана двоповерхова будівля. Водночас у проекті рішення зазначено, що земельна ділянка знаходиться у кварталі історично сформованої забудови у межах історичного ареалу міста. Про те, що ця територія попадає у буферну зону ЮНЕСКО, не вказано.

Висота майбутнього готелю має становити 22 м, його частина примикатиме до існуючих будівель із західної, північної та східної сторони.

Як повідомляв Львівський портал, 19 вересня після виходу з літніх канікул депутати міськради Львова надали ОСББ «Свободи 11» ще три земельні ділянки у самому центрі: на вул. Дорошенка, 37, на вул. Січових Стрільців, 2 та на вул. Шевській, 10.

На вул. П. Дорошенка, 37 знаходиться чотириповерховий будинок. Восени минулого року його викупив «Гранд Готель». На вул. Шевській, 10 теж розташований чотириповерховий будинок, пам’ятка архітектури національного значення. На початку 2019 року її придбала новостворена фірма колишнього воротаря винниківського «Руху». Нещодавно у цій будівлі відкрили торговий центр, у якому вже встигла спалахнути пожежа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *