ОСТАННІ НОВИНИ

На місці колишнього молокозаводу міськрада Львова дозволила звести житловий комплекс

Наталя Дуляба

|

ПрАТ «Львівський міський молочний завод» затвердили містобудівні умови та обмеження на будівництво кварталу багатоквартирної житлової забудови з об’єктами громадського призначення, дошкільним навчальним закладом з початковою школою, підземними і наземними паркінгами та об’єктами інженерної інфраструктури на вул. Рудненській, 8. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 26 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, будувати майбутній житловий комплекс будуть на земельній ділянці площею понад 4,5 га. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної і ринкової інфраструктури, а також для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Земля розташована у зонах Ж-4 – зоні багатоповерхової житлової забудови; Г-З-1 – зоні дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл; зоні Л-1 – озеленені території. Своїм рішенням виконком дозволив забудувати землю на 30%.

Загалом на вул. Рудненській, 8 планують спорудити чотири будинки на 8, 9, 10 та 12 поверхів, а також дошкільний навчальний заклад із початковою школою.

Як повідомляв Львівський портал, навчальний заклад передбачений орієнтовно на 178 місць.

Будівництво вестимуть безпосередньо на місці колишнього «Львівського молокозаводу».

Наприкінці березня міськрада Львова затвердила детальний план території, який передбачає зведення цього житлового комплексу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ «Львівський міський молочний завод» зареєстроване у 1996 році. Його кінцевим бенефіціарним власником є громадянин Кіпру Параскевас Захароуліс.

Основний вид діяльності компанії вказаний як перероблення молока, виробництво масла та сиру. Розмір статутного капіталу – понад 12,8 млн грн.

Нагадаємо, ПрАТ «Львівський міський молочний завод» входить до групи компаній «Континіум», одним із співласників якої є відомий львівський бізнесмен Петро Димінський.

У «Західну молочну групу» (складову «Континіуму») входять загалом близько десятка молокопереробних підприємств, що випускають продукцію під торговою маркою «Комо». Проте у 2009 році «Львівський міський молочний завод», який працював у Львові з 1964 року, припинив свою роботу. Тоді ж на заводі було демонтоване і вивезене все обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *