ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцю Львівщини, який влаштував незаконну рубку дерев у заповіднику, дали умовний термін

Соломія Головіна

|

Мешканцю Турківщини, який незаконно вирубав дерева у Загальнозоологічному заказнику місцевого значення «Либохорівський», дали умовний термін. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

 

Встановлено, що чоловік незаконно зрізав дерево породи «Бук», загальною кубомасою 3,47 м.куб на території Боринського лісового господарства. Зазначимо, що це лісництво розташоване у Загальнозоологічному заказнику місцевого значення «Либохорівський» та належить до природно-заповідного фонду.

За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури,      19 серпня цього року,  до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Турківщини, який підозрювався у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 (незаконна порубка дерев на території природно – заповідного фонду).

Під час досудового слідства між прокурором і підозрюваними укладено  угоду  про  визнання винуватості та узгоджено  міру  покарання  у вигляді трьох років позбавлення волі, із застосуванням ст.75 ККУ (звільнення від відбування покарання з випробуванням).

Як повідомляв Львівський портал, на початку літа головний лісівник Львівщини Анатолій Дейнека запевняв, що у Львівській області втричі зменшилася кількість незаконних рубок.

Також ми інформували про те, що поліція Львівщини розслідує близько 200 кримінальних проваджень через незаконну рубку. Своєю чергою прокурор Львівщини Юрій Квятківський заявив, що не розуміє, чому незаконні рубки лісу виявляють лише після втручання ЗМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *