ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Україна згадує своїх захисників. Як вшанують пам’ять загиблих військових у Львові?

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 29 серпня, на загальнодержавному рівні в Україні вперше відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Також нині українці вшановують пам’ять полеглих військових у боях за Іловайськ. Про це повідомляє Львівський портал.

 

О 10:00 год. у Гарнізонному храмі відбудеться богослужіння за усіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Усіх львів’ян та небайдужих гостей міста запрошують на спільну молитву.

Також із 10:00 і до 20:00 год. перед пам’ятником Т. Шевченку, що на проспекті Свободи, діятиме виставка фотографів, які побували в Іловайську і зробили там унікальні світлини.

О 16:00 год. львів’ян кличуть до пам’ятника Т. Шевченку на спільну молитву. Містян та всіх небайдужих закликають прийти і згадати героїзм українських військових, вшанувати пам’ять загиблих Героїв.

Довідка: Бойові дії поблизу міста Іловайськ Донецької області, що відбувалися у серпні 2014 року, увійшли в історію як «Іловайський котел». Саме 29 серпня 2014 року українські війська виходили з іловайського оточення так званим «зеленим коридором», зазнавши найбільших втрат за весь час війни на Донбасі.

В цілому за весь період боїв за Іловайськ, із 7 серпня по 30 вересня 2014 року, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, ще 429 було поранено, 128 потрапили у полон і 158 зникли безвісти. Натомість уцілілі учасники подій називають ще більшу кількість загиблих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *