Мерія судитиметься із руйнівником пам’ятки на Костя Левицького

Наталя Дуляба

|

Власник приміщення у пам’ятці архітектури на вул. Костя Левицького, 10, із яким мерія «воює» із березня, самовільно демонтував бетонні блоки, що унеможливлювали будь-які роботи у будівлі. Відтак найближчим часом міська рада Львова подасть на нього в суд. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

«У часі Дня Незалежності бетонні блоки, які були встановлені, аби не дати продовжити знищувати пам’ятку, були самовільно демонтовані. З фото, які нам надіслали очевидці, видно присутність на місці власника приміщень під час демонтажу бетонних плит. Це саме той випадок, коли власник приміщень вибив з вікна двері, а в суд подав на міську раду через нищення пам’ятки. Тепер наші працівники не лише борються за збереження пам’ятки, а й ходять в суд і пояснюють, хто насправді це зробив», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Він також додав, що мерія все одно відстоюватиме відновлення фасаду пам’ятки до попереднього стану. А щоб не допустити подальшого руйнування будівлі, на місце знову повернуть бетонні блоки.

«Ми будемо діяти згідно з чинним законодавством. Плануємо повернути бетонні плити, щоб унеможливити руйнування пам’ятки власником, і готуємо позов до суду. А поза тим розробляємо проект комплексної реставрації будівлі на вул. Костя Левицького, 10», – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, незаконні роботи на вул. Костя Левицького, 10 у Львові виявили у березні цього року. Вже тоді власник приміщення самовільно встановив на місці вікна двері, втім пообіцяв все переробити назад. Згодом він почав перешкождати мерії, представники якої хотіли віновити вікно у пам’ятці, а також показував липову довідку з БТІ.

Як повідомляв Львівський портал, власник приміщення на вул. Костя Левицького, 10 Юрій Березовський вмивав руки, пояснюючи, що всі незаконні роботи проводив його орендар. Також чоловік до суду на Львівську міську раду, управління історичного середовища та Личаківську районну адміністрацію.

Наприкінці червня горе-підприємець знову самовільно вибив двері у пам’ятці на вул. Костя Левицького, 10.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *