ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створять карту планових вирубок лісу

Соломія Головіна

|

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський дав доручення до кінця року розробка карти лісів із нанесенням на ній територій, де проводяться рубки основного користування, санітарні та заплановані рубки. Відповідну вказівку він дав сьогодні, 27 серпня, під час апаратної наради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Думаю, за роки роботи певні ситуації врегульовані, але суспільство має чітке бажання, щоб ліси охоронялися краще та якісніше. Ми всі також розуміємо, що як у рамках нелегальних рубок, так і легальних є порушення. Я і надалі оцінюю ситуацію як незадовільну», – підсумував керівник ЛОДА.

Також Маркіян Мальський доручив начальнику Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолію Дейнеці провести обговорення за участі членів громадської ради, активістів, органів місцевого самоврядування та правоохоронців щодо стану охорони лісів від незаконних рубок і порушень у рамках законних рубок.

Зазначимзаступник начальника Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Андрій Ткачик

Територіальними відділами поліції в поточному році зареєстровано 175 повідомлень з приводу незаконної рубки дерев. Складено 5 адміністративних протоколів, по 67 фактах відомості внесені до ЄРДС за ч 1. ст. 246

Своєю чергою заступник начальника ГУ Нацполіції  у Львівській області Андрій Ткачик розповів, що територіальними відділами поліції цього року зареєстровано 175 повідомлень з приводу незаконної рубки дерев. Складено 5 адміністративних протоколів, по 67 фактах відомості внесені до ЄРДС за ч 1. ст. 246.

«Цьогоріч слідчими підрозділами розпочато 67 проваджень за ст. 246 (Незаконна порубка лісу). За результатами яких 7 обвинувальних актів скеровано до суду. На даний час слідчими підрозділами розслідується 79 кримінальних проваджень, розпочатих у 2018-2019 роках. Працівниками управління захисту економіки впродовж 2018-2019 років викрито 139 кримінальних правопорушень у сфері лісового господарства, за вчинення яких притягуються до відповідальності 75 осіб», – розповів він.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно у Дрогобицькому лісгоспі виявили самовільну рубку лісу.

На початку літа головний лісівник Львівщини Анатолій Дейнека запевняв, що у Львівській області втричі зменшилася кількість незаконних рубок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *