ОСТАННІ НОВИНИ

В центрі Львова збудують нове житло

Наталя Дуляба

|

ТзОВ «Княжий Холл» зведе 24-метровий житловий будинок із підземним паркінгом на вул. Городоцькій, 64. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 2 серпня, видав виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з рішенням, новий житловий будинок компанія спорудить на земельній ділянці площею 0,9 га, яка входить в історичний ареал Львова. Забудувати її дозволили лише на 9%. Також ця ділянка належить до зони Ж-2 – зони малоповерхової квартирної житлової забудови.

Зазначимо, що частина вказаної ділянки, 0,22 га, є у межах червоних ліній. При цьому у квітні цього року міська рада Львова змінила цільове призначення всієї ділянки, аби ТзОВ «Княжий Холл» могло збудувати тут житло.

(Натисніть на зображення для збільшення) 

Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив ТзОВ «Княжий Холл» знести існуючі на цій ділянці будівлі та нежитлові приміщення. Зараз ця територія є в занедбаному стані.

Висота майбутнього житла не повинна перевищувати 24 м, воно примикатиме до існуючого житлового будинку на вул. Одеській.

Зауваження до цього будівництва мали мешканці прилеглих будинків, які заявляли, що представники забудовника їм щоразу показували інший проект. Також вони стурбовані, що майбутнє житло відбере у них прибудинкову територію.

Своєю чергою представник забудовника, який розповів, що з мешканцями був підписаний меморандум, умови якого компанія виконала. Відтак після тривалої дискусії члени виконавчого комітету таки прийняли рішення на користь ТзОВ «Княжий Холл».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Княжий Холл» існує лише з 2017 року і зареєстроване за адресою майбутнього будівництва. Підприємство є правонаступником ТзОВ «Львівавтозапчастина».

Засновницею фірми «Княжий Холл» є львів’янка Марія Мацелюх, яка водночас володіє ще кількома підприємствами, зокрема свинофермою, ТзОВ «Градієнт Україна», що виготовляє плити, труби та профілі з пластмаси.

Основний вид діяльності ТзОВ «Княжий Холл» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір його статутного капіталу становить більше 1,8 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно мерія також дозволила реконструювати будинок №85 на вул. Городоцькій під готель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *