ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий зупинив рішення виконкому про знесення будинку Терлецького

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий призупинив рішення виконавчого комітету, який дозволив знести будівлю на вул. Сахарова, 52, а на її місці звести офісний центр. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Мер відреагував на скандал, що виник довкола знесення будівлі на вул. Сахарова, 52, яка також відома як будинок Терлецького. Він заявив, що у п’ятницю, 2 серпня, члени виконавчого комітету Львівської міської ради спеціально проведуть там виїзне засідання.

«Зупинив рішення виконкому щодо будівництва офісного центру на місці вілли Терлецького на вул. Сахарова, 52. У п‘ятницю після обіду проведемо виїзне засідання виконкому там на місці з залученням додаткових експертів та всіх небайдужих», – повідомив Садовий.

Нагадаємо, 26 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив знести будинок Терлецького на вул. Сахарова, 52, а на його місці спорудити офіси. Будівництвом займатиметься ТзОВ «Інсула інвест», власник якого є наближеною особою до компанії «Авалон».

Через це у Львові розгорівся справжній скандал, адже на захист будинку, який звели ще у 1907 році, стали активісти, пам’яткоохоронці та небайдужі містяни. Вони навіть зареєстрували петицію до міської ради з вимогою не допустити знесення будівлі на вул. Сахарова, 52. За кілька днів вона зібрала необхідні 500 голосів.

Однак на противагу цій петиції львів’янин Василь Жбадинський створив альтернативну, у якій закликає таки збудувати сучасний офісний центр на місці історичної будівлі. Збір підписів під цією петицією наразі триває.

Додамо, будинок на вул. Сахарова, 52 збудували у 1907 році, він належав Михайлу Терлецькому – відомому аптекареві  та меценату. Чоловік був єдиним у Львові українцем, який мав власну аптеку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *