ОСТАННІ НОВИНИ

Замість будинку Терлецьких – офіси. Мерія дозволила знести будівлю в історичному ареалі Львова

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міської ради Львова дозволив знести будинок на вул. Академіка А. Сахарова, 52, так званий будинок Терлецьких, а на його місці спорудити офіси. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 26 липня, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Містобудівні умови та обмеження на будівництво офісного центру з підземним паркінгом на вул. Сахарова, 52 зі знесенням існуючої будівлі отримало ТзОВ «Інсула інвест».

Члени виконавчого комітету цікавились, чи має згаданий будинок історичну цінність. Своєю чергою головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявив, що будівля не є пам’яткою архітектури, і в 90-х роках її встигли частково перебудувати. Після жвавого обговорення шість із восьми членів виконкому таки проголосували «за».

Як з’ясував Львівський портал, ТзОВ «Інсула інвест» зовсім нещодавно придбало будинок на вул. Сахарова, 52 – 7 травня цього року. У цей ж день фірма придбала й земельну ділянку. До цього у будівлі знаходився «Фарлеп-інвест» (телекомунікаційна компанія Vega).

Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив забудовнику повністю знести існуючий будинок, а земельну ділянку площею 0,13 га забудувати на 44,8%. При цьому висота майбутнього офісного центру не повинна перевищувати 20 м.

Зазначимо, що будівництво вестимуть в історичному ареалі Львова. Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва і обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Також вона входить у зону Г-2 – зону центру ділової, громадської діяльності.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Інсула інвест» створили у 2015 році. Його власником є львів’янин Олександр Берба, який також є бенефіціаром будівельної компанії «Агенція «Європростір», «Авалон Престиж».

Донедавна Олександр Берба був керівником будівельної компанії «Авалон Інк», а також мав безпосередній стосунок до низки фірм, пов’язаних із останньою.

Основний вид діяльності ТзОВ «Інсула інвест» вказаний як організація будівництва будівель. Розмір його статутного капіталу становить 10 тисяч гривень.

Додамо, що будинок на вул. Сахарова, 52 звели у 1907 році. Він відомий також як будинок Терлецьких, належав Михайлу Терлецькому – відомому аптекареві  та меценату. Чоловік був єдиним у Львові українцем, який мав власну аптеку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *