ОСТАННІ НОВИНИ

Через порушення виборчого законодавства на Львівщині поліцейські склали 11 адмінпротоколів

Наталя Дуляба

|

Із 24 травня, відколи в Україні стартувала передвиборча кампанія, правоохоронці отримали вже 60 заяв про можливі порушення виборчого законодавства. Всі такі скарги у поліції перевіряють. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства надходили від представників Всеукраїнської громадянської мережі «Опора», поліцейських, мешканців Львівщини та навіть від самих кандидатів к народні депутати України.

Всю отриману інформацію правоохоронці занесли у Журнал єдиного обліку. Після перевірки складено 11 матеріалів про адміністративні правопорушення передбачені ст. 212-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

Ще сім повідомлень після перевірки не підтвердились.

«За порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Відтак поліцейські закликають усіх учасників виборчого процесу дотримуватись вимог закону», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Усіх, кому стало відомо про факти порушення законодавства під час позачергових виборів до Верховної Ради України, просять звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції або повідомляти про це на оперативну лінію 102.

Нагадаємо, 4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд за позовом Аграрної партії України зобов’язав ЦВК провести пережеребкування партій. Через це проведення парламентських виборів 21 липня опинилось під загрозою.

Втім сьогодні, 8 липня, Верховний суд скасував пережеребкування партій, тож позачергові вибори до Верховної Ради таки відбудуться 21 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *