ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вдруге скликає Радбез ООН через український мовний закон

Наталя Дуляба

|

Росія вирішила вдруге скликати засідання Ради безпеки ООН через український мовний закон. Про це у Facebook повідомив речник постійного представництва України при Організації Об’єднаних Націй Олег Ніколенко, пише УП.

 

«Незабаром на нас чекає другий акт театру абсурду в Раді Безпеки ООН. Делегація РФ повторно звернулася про обговорення українського мовного закону в Радбезі ООН. Сьогодні під час погодження програми роботи на поточний місяць таке засідання попередньо запланували на 16 липня», – написав він.

За його словами, формальним приводом стало набрання законом чинності.

«Хоча усі розуміють, що Москву цікавить не стільки закон про мову, скільки будь-яка нагода для дестабілізації ситуації в Україні. Українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має стосунку», – підкресдив Олег Ніколенко.

«Зі свого боку Україна разом із партнерами використає засідання, щоби порушити нагальні проблемні питання російсько-українського конфлікту, насамперед звільнення українських моряків і політичних в’язнів, триваючі обстріли на Донбасі, в результаті яких продовжують гинути люди, а також відповідальність Росії за катастрофу літака МН17», – додав він.

Нагадаємо, Російська делегація вже зверталась до голови Ради Безпеки ООН і просила скликати засідання через прийняття Верховною Радою закону про мову. Але тоді Рада безпеки відмовилася розглядати це питання.

Як повідомляв Львівський портал, 25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому Закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». «За» відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів України. 15 травня закон підписав V Президент України Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *