ОСТАННІ НОВИНИ

Вступна кампанія–2019: на які спеціальності встановили мінімальний прохідний бал

Наталя Дуляба

|

Цьогоріч мінімальний прохідний бал на рівні 130 ввели на усі фармацевтичні спеціальності, а також на міжнародні відносини, публічне управління та адміністрування. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

 

Кожен навчальний заклад у своїх правилах прийому визначає мінімальний прохідний бал на конкретну спеціальність, однак є й такі спеціальності, для яких вже встановлено мінімальний прохідний бал незалежно від мінімального балу вишу.

Так, мінімальний прохідний бал залишили на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія».

«Із цих спеціальностей встановлено мінімальний бал 150 з другого та третього конкурсного предметів. Для того, щоб мати можливість подати заяву на таку конкурсну пропозицію, у вступника мають бути сертифікати ЗНО не менше 150 балів з біології або хімії, а також із математики або фізики», – розповів державний експерт з освіти Анжеліка Кернічна.

На деякі спеціальності встановили мінімальне значення з конкурсного балу: «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», а також для магістратури спеціальності «Фармація», «Промислова фармація».

«Коли ви подаєте заяви на ці спеціальності, ваш загальний конкурсний бал, тобто сумарний бал усіх сертифікатів ЗНО, помножений на всі вагові коефіцієнти, повинен становити не менше 130 балів», – додала Анжеліка Кернічна.

Детальніше про те, скільки цьогоріч абітурієнти можуть подати заяв у виші, коли проходитимуть творчі конкурси, а також дізнатися відповіді Міносвіти на найпоширеніші питання щодо вступної кампанії-2019, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *