ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні 96 тисяч абітурієнтів складають ЗНО з англійської мови

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 28 травня, абітурієнти складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови, на яке зареєструвалися 96 тисяч людей. Про це Львівському порталу повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

 

Допуск учасників до пунктів тестування триватиме з 10:15 до 10:50 год. Саме тестування розпочнеться об 11:00 год.

У пункт проведення ЗНО абітурієнти можуть потрапити лише при наявності таких документів:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серія (за наявності) та номер якого зазначено в Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

Також абітурієнтам рекомендують взяти із собою дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та за бажанням прозору пляшку з питною водою.

На виконання тесту відводиться 150 хвилин. Перші 30 хвилин займе аудіювання. Учасники ЗНО прослухають кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин кожен. Запис кожного з блоків фрагментів тексту буде повторено двічі. Після прослуховування всіх записів абітурієнтам також нададуть час (до 5 хвилин) для перенесення відповідей на тестові завдання з аудіювання в бланк А. Після цього учасники можуть виконувати інші завдання тесту у довільному порядку.

Водночас в УЦОЯО наголошують, що перед початком тесту учасникам увімкнуть пробний фрагмент аудіозапису. У випадку його поганої якості абітурієнт має підняти руку і повідомити про це інструктору.

Зазначимо, що у 2018 році через аудіювання на ЗНО з англійської мови виник скандал. Абітурієнти скаржились на погану якість запису і вимагали переглянути результати.

Як повідомляв Львівський портал, ЗНО-2019 стартувало 21 травня. Основна сесія завершиться 13 червня, а додаткова сесія триватиме з 26 червня до 12 липня за окремим графіком.

Цьогорічні абітурієнти вже написали тести з математики, української мови та літератури, іспанської, німецької і французької мов. Наступне після англійської мови ЗНО – хімія (30 травня).

(Натисніть на зображення для збільшення)

Результати тестувань обіцяють оприлюднити до 14 червня (математика, українська мова і література, фізика), до 20 червня – з іноземних мов та біології, до 26 червня – з історії України, географії та хімії.

Додамо, що цьогоріч на Львівщині на ЗНО зареєструвалося найбільше учасників за останні роки – понад 25 тисяч. Детальніше про правила, яких потрібно дотримуватися абітурієнтам під час тестування читайте у матеріалі Львівського порталу «Збираємось на ЗНО. Все, що потрібно знати цьогорічним абітурієнтам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *