ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарх Філарет шкодує, що висував Епіфанія в очільники ПЦУ

Вероніка Рой

|

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет сказав, що не висував би кандидатуру Епіфанія в настоятелі Православної церкви України, якби знав, що він «піде кривими дорогами». Про це він заявив на прес-конференції сьогодні, 15 травня, передає УП.

 

«Якби я знав те, що відбувається, я б його не висував би. Я довіряв йому, що він буде іти прямою дорогою, а не піде кривими дорогами. Цього я не передбачав, тому що я довіряв йому стовідсотково. Якби я за нього не боровся на Соборі, він би предстоятелем не був», – сказав патріарх.

За словами Філарета, предстоятель ПЦУ уникає спілкування з ним.

«Я йому давав рекомендації на початку – він зробив протилежне, і тепер не спілкується зі мною за винятком кількох разів», – заявив він.

Як повідомляв Львівський портал, на початку травня Філарет заявляв, що УПЦ Київського патріархату не є ліквідованою і направив майже усім єпископам ПЦУ запрошення на зустріч на бланках неіснуючого Київського патріархату.

На сайті колишньої УПЦ КП було оприлюднено різке звернення Філарета до Епіфанія та запрошення його на святкування пам’яті святого священномученика Макарія також на бланку Київського патріархату.

У відповідь на заяву Філарета у Міністерстві культури заявили, що Українська православна церква Київського патріархату припинила існування й увійшла до Православної Церкви України.

12 травня Філарет заявив, що допускає поділ Православної Церкви України.

Також Митрополит Епіфаній на заяви Філарета зауважив, що повернення УПЦ до структури Київського патріархату означатиме втрату Томосу та всіх здобутків церковної незалежності.

Нагадаємо, 10-11 квітня у Львові із першим офіційним архіпастирським візитом перебував предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. Все, про що говорив Владика на зустрічі з журналістами, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *