ОСТАННІ НОВИНИ

Вийшов трейлер скандального біографічного фільму про Стуса

Наталя Дуляба

|

На офіційному Youtube-каналі компанії B&H Film опублікували офіційний трейлер до біографічного фільму про Василя Стуса, через який минулого року розгорівся скандал. Про це пише Уніан, передає Львівський портал.

Біографічний фільм «Заборонений» розповідає про українського поета та дисидента Василя Стуса. Прем’ра запланована на 5 вересня.

«1965 рік. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні. Реальна історія нескореного поета, історія кохання і зради, людської гідності та підлості», – описують фільм його творці.

Роль Василя Стуса у кінострічці зіграє актор Дмитро Ярошенко.

Як повідомляв Львівський портал, влітку 2018 року щодо цього фільму виник скандал. Зі стрічки прибрали епізод з останнім судом Стуса, під час якого тодішній адвокат Стуса, а тепер олігарх та політик Віктор Медведчук, зрадив поета і визнав його провину.

Після цього Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Мінкульту та Держкіно розібратися, чому з фільму «викинули» згадку про Медведчука.

Згодом знімальна група фільму про Стуса пообіцяла дозняти сцену зі згадкою про Медведчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *