ОСТАННІ НОВИНИ

Фільм «Стус» і Медведчук. Гройсман каже, що історія дисидента має бути розказана повністю і без перекручувань

Дарина Смеречанська

|

Глава уряду Володимир Гройсман прокоментував у Facebook скандал, який виник зі зйомками фільму «Стус», доручивши Мінкульту та Держкіно розібратися у ситуації.

 

«Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись!», – констатував він.

Відтак Гройсман доручив Мінкульту та Держкіно, щоб в стрічці історія Василя Стуса була «розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань».

«Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це – справа честі!», – наголосив він.

Додамо, що стрічку створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомляв Львівський портал, із фільму «Стус» про відомого українського поета і дисидента зник епізод із згадкою про тодішнього захисника Василя Стуса у суді, а нинішнього олігарха та політика Віктора Медведчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *