ОСТАННІ НОВИНИ

Епізод із Медведчуком обіцяють повернути у фільм про Стуса

Дарина Смеречанська

|

Знімальна група фільму «Стус» зробила офіційну заяву з приводу скандалу, пообіцявши дозняти сцену із згадкою про захисника Василя Стуса Віктора Медведчука. Про це мовиться на їхній Facebook-сторінці.

 

«Створюючи біографічний фільм “Стус” ми перш за все ставили собі за мету розкрити постать українського поета та дисидента. Популяризувати його ім’я серед тієї частини української громадськості, яка не надто активно цікавилась його фігурою і значенням в українській історії (свідоцтвами тотального незнання імені Стуса є вуличні опитування).

Сцена суду була видалена з останніх драфтів сценарію разом з ще двома десятками сцен. Зокрема, після розмови з сином поета (його позиція щодо “важливості” участі Віктора Медведчука в судилищі над його батьком додається відеофайлом наступним постом).

Крім того, розуміючи, що картина виходитиме в прокат в розпал передвиборчої кампанії, ми не хотіли робити пам’ять про велику людину інструментом політичних впливів та аргументів»,- мовиться у повідомленні.

Відтак, як зазначили члени знімальної групи, «розуміючи суспільну значущість теми, з огляду на кількість прохань з боку громадськості повернути сцену до фільму, за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит за присутність в художній картині про поета епізоду суду за участі його адвоката».

Як повідомляв Львівський портал, із фільму «Стус» про відомого українського поета і дисидента зник епізод із згадкою про тодішнього захисника Василя Стуса у суді, а нинішнього олігарха та політика Віктора Медведчука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *