ОСТАННІ НОВИНИ

Концепцію Будинку воїна у Львові мають затвердити 21 травня

Наталя Дуляба

|

Наступного вівторка, 21 травня, сесія Львівської обласної ради прийматиме концепцію функціонування Будинку ветерана, який у Львові відкрили восени минулого року на вул. Короленка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі облради.

 

На розгляд сесії виноситимуть дві концепції, які напрацьовували учасники бойових дій. Обидві стратегії функціонування Будинку воїна сьогодні, 14 травня, розглянула постійна депутатська комісія з питань комунального майна та приватизації.

Рада ветеранів Львівщини переконана, що Будинок ветерана має стати хабом, де для військових будуть проводити різні тематичні заходи, соціальну адаптацію, юридичні консультації, а також майданчиком для спілкування ветеранів. Крім того, у приміщенні на вул. Короленка пропонують розмістити територіальний орган Міністерства у справах ветеранів.

Цей проект концепції функціонування Будинку воїна підтримали 15 громадських організацій.

Інший проект представила Координаційна спілка учасників АТО. Його депутати взяли до уваги, втім остаточне рішення прийматиме саме сесія обласної ради.

Нагадаємо, Будинок ветерана на вул. Короленка, 1-А у Львові урочисто відкрили 13 жовтня 2018 року. Проте дотепер він не має напрацьованої концепції розвитку. Через це неодноразово обурювались учасники АТО.

Будинок ветерана відкрили у приміщенні, де до 2017 року діяв Російський культурний центр. При обстеженні будівлі працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом. Тоді заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звертався до СБУ Львівщини із проханням дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».

Російський культурний центр залишив приміщення на вул. Короленка у жалюгідному стані. Тож на те, аби облаштувати там Будинок ветерана, обласна рада виділила майже 6,2 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *