ОСТАННІ НОВИНИ

Російське товариство залишило приміщення на Короленка у жалюгідному стані

|

Сьогодні, 4 травня, у Львові було остаточно покладено крапку діяльності Російського культурного центру на вулиці Короленка, 1а. Російське товариство виселяли без сутичок чи опору, втім примусово, повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк під час брифінгу.

За його словами, російське товариство мало час до 28 квітня, аби добровільно виконати рішення суду і виселитися з приміщення, втім ніхто цього не зробив.

«Це не є акція проти росіян у Львові чи проти російського товариства. Ми довели, що ці люди, ця громадська організація перебували в цьому приміщенні незаконно. Ці структури, які тут перебували, мали час на добровільне залишення цього приміщення до п’ятниці включно. Вони не виконали рішення суду, відповідно сьогодні було здійснено примусове виконавче провадження. Були поміняні замки, описане майно і зараз приміщення перебуває і на балансі і фізично вплив на це приміщення має обласна рада. Нараді укладено угода з ДСО про охорону цього приміщення», – повідомив В. Гірняк.

Як повідомив Володимир Гірняк, ніхто з представників російського центру не опирався виселенню:

«Я бачив керівника цього товариства пана Альберта Астахова, але сутичок не було. Все пройшло спокійно».

За його словами, незабаром облрада оголосить конкурс на нового господаря цього приміщення. Як відомо, згідно рішення сесії ЛОР, на Короленка, 1а має вести свою діяльність громадська організація, пов’язана із АТО.

«Ми вже мали не одну зустріч із представниками громадських організацій. Мені би дуже хотілось, щоб рішення приймалось спільно, щоб використання цього приміщення не стало річчю, яка буде роз’єднувати наше суспільство. Хотілося б,щоб всі визначились, щ отут має бути – тоді ми оголосимо конкурс», – зазначив заступник голови ЛОР.

Також В. Гірняк наголосив, що приміщення екс-культурного російського центру перебуває у жалюгідному стані. Журналістів поки що туди не запускають.

«Безумовно, обласна рада візьме на себе часткове фінансування цього процесу (відновлення, ремонту-ред.). Приміщення перебуває у дуже поганому стані і туди треба вкладати кошти. Ми надіємося, що ГО, які будуть заходити у це приміщення, скажуть, що будуть знаходити хоча б частину фінансування», – наголосив він.

Нагадаємо, минулого року була створена тимчасова комісія в облраді для того, щоб розібратися , що твориться на Короленка, 1а.  Згодом одноголосно на сесії обласної ради депутати проголосували «за» виселення Російського культурного центру. Також було прийняте рішення провести конкурс для громадських організацій, які займаються АТО.

Пізніше була подана заява у Господарський суд Львівської області про примусове виселення ГО з приміщення. Рішення суду було позитивне. Після того була апеляційна інстанція і згідно закону, почалося виконавче провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *