ОСТАННІ НОВИНИ

Не допустимо реваншу проросійського кодла в парламенті, – нардеп

Наталя Дуляба

|

Верховна Рада України піде на строкові вибори восени цього року. Підстав для позачергових виборів, як цього вимагають екс-регіонали, немає. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України, львів’янин Ігор Васюник, повідомляє Львівський портал.

 

«Янукович, Портнов, Лукаш і вся та наволоч, яка причетна до розстрілів на Майдані. Та наволоч, яка залишила багатомільйонну країну зі 108 тисячами гривень на казначейському рахунку і втекла… Тепер заявляють про своє повернення в Україну!

Портнов вже дає вказівки дестабілізувати роботу Верховної Ради. Вони почали збирати підписи за відставку спікера Андрія Парубія», – наголосив Ігор Васюник.

Водночас він підкреслив, що разом із колегами по парламенту «не допустить реваншу ригів».

«Андрій Парубій залишиться спікером ВРУ! Бо сьогодні лише він здатен втримати проукраїнську більшість в парламенті, і єдина гарантія продовжити той курс України, який українці обрали 2014 року.

ВРУ піде на строкові вибори восени цього року! Підстав для позачергових виборів, як цього хоче ригівське кодло, не буде!», – написав парламентар.

Ігор Васюник нагадав, що український парламент 8-го скликання має прозахідну і конституційну більшість. Окрім цього, саме цей парламент зафіксував курс України в НАТО і ЄС.

«Цей парламент дав старт безповоротним реформам в Україні, утвердить статус української державної мови і зробив все для збереження української ідентичності. Україна монолітна в своїх прагненнях! Реваншу проросійського кодла не буде!», – резюмував Ігор Васюник.

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, представник групи «Відродження» Валерій Писаренко заявив про початок збору підписів за відкликання голови Верховної Ради Андрія Парубія. У документі посилаються на ч. 1 ст. 88 Конституції України.

Зауважимо, що у ст. 88 Конституції України йдеться про те, що Верховна Рада обирає зі свого складу голову парламенту і відкликає з цієї посади.

Процедуру відкликання голови ВРУ врегульовано ст. 76 Регламенту Верховної Ради. Ініціювати питання можуть 150 народних депутатів, якщо зберуть за це підписи.

Водночас Андрій Парубій заявив, що невідкладно поставить на голосування пропозицію відкликати його з посади голови Верховної Ради, але тільки після підписання законопроекту про мову.

Як повідомляв Львівський портал, на підтримку Парубія виступили парламентські фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка». Також вони переконані, що проведення дострокових виборів до Верховної Ради є незаконним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *