ОСТАННІ НОВИНИ

БПП і «Народний фронт»: Проводити дострокові вибори у Верховну Раду незаконно

Наталя Дуляба

|

Парламентські фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» заявили, що проведення дострокових виборів до Верховної Ради є незаконним. Відповідну заяву сьогодні, 24 квітня, озвучили з трибуни Ради, пише УП.

 

«Верховна Рада піде на чергові вибори в жовтні, як це передбачено в Конституції… Будь-які спроби розпустити парламент в цей час – шкідливі і незаконні. Парламент приймає важливі закони, уряд працює у поті чола», – сказав глава фракції «Народний фронт» Максим Бурбак від імені своєї фракції і фракції БПП.

Також обидві фракції висловилися на підтримку голови Верховної Ради України Андрія Парубія, адже в парламенті ініціювали збір підписів за його відкликання з посади спікера.

«Андрій Парубій залишається на посаді голови Верховної Ради, і до жовтня ми приймемо ще десятки і десятки необхідних Україні законів. Присутність Андрія Парубія на посаді спікера – це можливість не тільки утримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, а й гарантія незмінності курсу держави, національного та зовнішньополітичного», – додав Бурбак.

Як пише 112 Україна, Андрій Парубій своєю чергою вже заявив, що невідкладно поставить на голосування пропозицію відкликати його з посади голови Верховної Ради, але тільки після підписання законопроекту про мову.

«Я невідкладно дав доручення, як і всі попередні рази, коли подібну заявку подавав і Рабінович, щоб негайно видали підписні листи, і я наголошую на тому, що ні на йоту цей процес не буде затримуватись. Збирайте підписи, колеги, і я вам обіцяю: як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування з одним нюансом: після того, коли я як голова Верховної Ради України поставлю підпис під законом про українську мову, а цей підпис буде незадовго», – наголосив Парубій.

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, представник групи «Відродження» Валерій Писаренко заявив про початок збору підписів за відкликання голови Верховної Ради Андрія Парубія. У документі посилаються на ч. 1 ст. 88 Конституції України.

Зауважимо, у ст. 88 Конституції України йдеться про те, що Верховна Рада обирає зі свого складу голову парламенту і відкликає з цієї посади.

Процедуру відкликання голови ВРУ врегульовано ст. 76 Регламенту Верховної Ради. Ініціювати питання можуть 150 народних депутатів, якщо зберуть за це підписи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *