ОСТАННІ НОВИНИ

Спікер Ради переконаний, що мовний закон вдасться прийняти у Чистий четвер

Соломія Головіна

|

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що 5 парламентських фракцій і щонайменше 25 позафракційних депутатів підтримують ухвалення законопроекту про мову, а тому немає підстав говорити про можливість його неприйняття. Про це спікер заявив під засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє Укрінформу.

 

«У мене є буквально одне уточнення, щоб ми не лякали сьогодні українців, що раптом закон про мову може бути поставлений під ризик. Я можу сказати публічно, що блок Петра Порошенка підтримає закон про мову, «Народний фронт» підтримає закон про мову, «Самопоміч» підтримає закон про мову, «Батьківщина» і «Радикальна партія» теж підтримає закон про мову, група «Воля народу» підтримає, як мінімум 25 позафракційних депутатів підтримують закон про мову», – зазначив Парубій.

При цьому, звертаючись до народних депутатів, спікер наголосив на необхідності мобілізуватися і у четвер об 11-й годині всім бути у залі засідань.

«Кожного з позафракційних народних депутатів я буду обдзвонювати, а ви як голови фракцій і груп забезпечте, щоб кожен з народних депутатів об 11-й годині у чистий четвер був у залі і проголосував. Не треба лякати людей, треба змобілізуватися», – зазначив Голова ВР.

Разом з тим він наголосив, що порядок денний сесії не буде зміщено, а парламент йтиме тим шляхом, якого дотримується упродовж 4-х років, «приймаючи і декомунізацію, і квоти на радіо і телебачення, приймаючи церковні закони і закон про освіту».

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Всього у першому читанні розглядалося чотири законопроекти про мову:  №5556, № 5669, № 5670,  №5670-д.

У кінці лютого 2019 року Рада розпочала розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *