ОСТАННІ НОВИНИ

Українці в Антарктиді проголосували за президента

Соломія Головіна

|

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» уже завершено голосування на виборах Президента України. Воно почалося сьогодні, 21 квітня 2019 року, о 8.00 за місцевим часом (14.00 за київським часом) і тривало близько години. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міносвіти.

 

Для голосування у другому турі президентських виборів на станції «Академік Вернадський» було створено спеціальну дільницю. На ній свій голос змогли віддати всі учасники 24-ї Української антарктичної експедиції – 12 полярників та полярниць. Тобто явка склала 100%.

Головою дільничної комісії став начальник експедиції Ігор Дикий. Раніше Львівський портал розповідав про цього відомого полярника зі Львова, детальніше про це читайте у матеріалі «Світ айсбергів і тюленів. Історія львівського полярника, який вчетверте підкорить Антарктиду».

Протокол з результатами буде оприлюднено після закінчення голосування в Україні.

Учасники українських антарктичних експедицій мають можливість реалізувати своє виборче право на станції «Академік Вернадський» з 1998 року. Вони можуть взяти участь в обранні Президента та парламенту (голосувати за списки партій), проте не голосують за кандидатів у мажоритарних округах та не беруть участі у місцевих виборах.

Фото: Міносвіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *