ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко пояснив, чому виступає проти легалізації зброї

Соломія Головіна

|

Президент Петро Порошенко виступає проти легалізації зброї і за ускладнення процедури її реєстрації. Про це він повідомив під час теледебатів на Суспільному телебаченні, передає LB.ua.

 

«Сьогодні в Україні величезна кількість зброї, пов’язаної з війною. Це створює величезні загрози безпеці на вулицях. Як Президент і Верховний головнокомандувач Збройних сил України я наголошую, що наявність короткоствольної зброї на руках в українців точно не додасть безпеки. Ризики, які може спричинити застосування зброї на вулицях українських міст, сіл і селищ – абсолютно невиправдані. Сьогодні наявність зброї є абсолютно незаконною. Реєстрація зброї повинна бути навіть ускладнена. Я твердо впевнений, що зброю необхідно з українських вулиць вилучати. Моя політична позиція: я – проти легалізації короткоствольної зброї в Україні», – сказав він.

Порошенко додав, що легалізація зброї в жодній країні світу не призвела до зменшення злочинності, а спричиняла зворотний ефект збільшення кількості жертв.

Так він відповів на запитання про те, що готовий зробити, щоб українці могли захищати своє життя і здоров’я, оскільки «короткоствольну зброю можуть купити бандити на чорному ринку і використовувати проти законослухняних, але беззбройних громадян».

Це запитання поставив колишній глава одеського відділення «Правого сектора» Сергій Стерненко, який під час нападу на нього двох невідомих у травні 2018 року в Одесі вбив одного з них.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, на НСК «Олімпійський» відбулися дебати між кандидатами на пост Президента України Петром Порошенком і Володимиром Зеленськиим.

Під час свого виступу на стадіоні Петро Порошенко закликав Володимира Зеленського продовжити дебати на «Суспільному», однак останній так і не прибув у студію.

За попередніми даними, на проведення дебатів на НСК «Олімпійський» кандидатам у президенти доведеться витратити близько 1 млн доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *